Na heel lang zoeken vonden wij per ongeluk dit "pareltje". Het was liefde op het eerste zicht.Het lot had ons hier gebracht.Voor de tweede keer in ons leven hadden wij het geluk om een heerlijke,rustige plek te vinden met heel veel ruimte en privacy.

Na een renovatie van 1 jaar ( 2014) hebben wij een prachtige eco-lodge ( sommige zeggen dat het een boerderij is en anderen vinden het meer een luxe villa) met een natuurlijke tuin van 20 000m2 met 300 sinaasappelbomen, olijfbomen,grasweide van 700m2, enz... In deze boerderij /villa hebben wij een warmwaterboiler, water van de boorput, een zwembad met zoutwater, isolatie met kurk,...

Hier hoor je enkel het geluid va de vogels en de krekels. Ideaal om te onthaasten. Lekker verkoeling zoeken in het grote zwembad,luieren in de lounge of ravotten in de speelweide ( met een trampoline, schommel, zandbak en plonsbadje). Voor elk wat wils! En wie van lekker koken houd kan zowel binnen als buiten lekker kokerellen.

 

Het historische stadje Silves ligt op zo'n 10 kilometer afstand. Dit gezellige plaatsje heeft interessante bezienswaardigheden, musea, smalle straatjes en  authentieke café's en restaurantjes. Silves ligt op de heuvel tussen de uitlopers van de Serra Monchique. Ook een bezoekje waard is het middeleeuws rode, Moorse burcht.

De kust op 15 mnuutjes rijden biedt lange zandstranden, baaitjes (praia do Coelho, praia Castelo,praia do Lourenco,...) en rotsstranden.

Door de centrale ligging is de Algarve Country Lodge ook een perfect uitgangspunt voor de mooie tochten in het achterland van de Serra do Calderao, de Alentejo, de ruige westkust Costa Vincenta en de Ria Famosa met z'n mooie eilandjes.

 

Kortom een perfecte plek om de batterijen eens op te laden!!!!